Iemand verrassen? Geef een massage of gezichtsbehandeling cadeau!

06 19 188 566

Bindweefselmassage

Ondanks deze redelijk pijnlijke behandeling is de bindweefselmassage één van de populairste massages. Het verbetert de huidconditie en bevordert bloedcirculatie en de stofwisseling van afvalstoffen en voedingsstoffen.

Wat is bindweefsel?

De naam van het woord zegt het al. Het verbindt weefsel met elkaar. Met andere woorden: Het verbindt alle delen van het lichaam aan elkaar en ondersteunt organen, gewrichten en spieren. Ook worden bloedvaten en zenuwen naar de organen geleid en beschermt het tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings –en afvalstoffen.

Wat is een bindweefselmassage?

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid stevig gemasseerd. Deze vorm van stimulatie zorgt ervoor dat stress en verklevingen uit de huid gemasseerd worden. Deze massagebehandeling bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van stofwisseling in spieren.

Verbetering van de huidconditie

Een bindweefsel massage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage concentreert zich op de middelste en onderste huidlaag. Door de diepe massagetechnieken die op het bindweefsel toegepast worden, vervormen de fibroblasten met als gevolg de aanmaak van collageen en een verbeterde elasticiteit in de huid. Ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de verstevigt en wordt wordt aangezet tot de aanmaak van nieuwe cellen. Verklevingen in de lagen onder de huid worden losgemaakt, omdat deze de doorbloeding en het functioneren van de onderste huidlagen beperken.

Anti-aging

Bindweefselmassage is een ideale anti-aging behandeling. Voor een langdurig effect en verbeterde huidconditie is herhaling noodzakelijk. Een regelmatige bindweefselmassage zorgt ervoor dat de huid er aanzienlijk frisser, jonger en strakker uitziet.

Waarom vaker behandelen?

Bij een regelmatige herhaling van de bindweefselmassage neemt de stijfheid van het weefsel af. De huid voelt soepeler aan en de structuur van de huid ziet er steeds beter uit. De conditie van de huid blijft verbeterd door de betere doorbloeding. Bekijk ook eens de andere massagebehandelingen zoals de ontspanningsmassage, rugmassage of een gezichtsmassage bij een gezichtsbehandeling.
Scroll to Top