Iemand verrassen? Geef een massage of gezichtsbehandeling cadeau!

06 19 188 566

Rugmassage

Bij de rugmassage wordt nek- en schouderpartij meegenomen, omdat dit de plekken zijn die het meest te verduren hebben bij spanningen en stress. Niet alleen stress en werkdruk ligt daar aan ten grondslag, ook te weinig bewegen en een verkeerde werk- of zithouding zorgen voor klachten. Het is een van de meest geboekte massages bij stress.

Rugklachten

Rugklachten kent zijn oorsprong hoofdzakelijk in het te weinig bewegen. Door het vele stilzitten tijdens dagelijks werk is bewegen geen dagelijkse vanzelfsprekendheid. Al snel til je te veel in een onbedachtzaam moment en overschat je de conditie van je rug met als gevolg rugklachten. Over rugpijn is veel discussie, omdat de oorzaak van rugpijn niet altijd te herleiden is naar de plek waar je pijn voelt. Je rug is het centraal station van je lichaam. Tal van spoorlijnen in de vorm van spieren en het zenuwstelsel komt hier langs. Daarom beperkt en rugmassage zich niet alleen tot de rug. De klachten hangen veel samen met de schouders en nek. Niet voor niets is dat de ruggengraat van je lichaam. Het zenuwstelsel en belangrijke spieren staan ermee in verbinding. Spanning hoopt zich als eerste op in de schouders, boven- en onderrug.

Een massage van rug, nek- en schouderpartij

Een rugmassage gebeurt door middel van strijkingen en intensieve kneding van spieren en huidplooien. Het treft losmaken als doel om de bloedcirculatie te stimuleren. Afvalstoffen kunnen weg en lichaamseigen bouwstoffen krijgen gemakkelijker toegang tot de gebieden waar het nodig is. Het losmaken zorgt voor ontspanning. Eerst lichaam en daarna geest. Enige regelmaat is gewenst om van het langdurig effect te kunnen genieten.Stress in de dagelijkse gang van zaken glijdt gemakkelijker van je af, waardoor je meer aan kan. Bekijk ook eens de ander massagebehandelingen zoals de ontspanningsmassage, bindweefselmassage of een gezichtsmassage bij een gezichtsbehandeling.
Scroll to Top